Woonvormen

Ambulante begeleiding

Dagactiviteiten

Behandeling

Stichting Keroazie


Beschermd wonen/Verblijf

Ambulante begeleiding

Dagactiviteiten
Hoe bieden we deze zorg?


U ontvangt de zorg op basis van de indicatie die u heeft. Dit is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO). Zie pagina Financiering voor meer informatie.

Ambulante begeleiding in de Provincie Groningen


"Ik heb mijn administratie eindelijk op orde

"Ik vind het fijn dat ik nu met iemand kan praten over mijn problemen"

"Het is prettig om samen met iemand uit te zoeken waar mijn grenzen liggen"

"Het lukt me nu wel om mijn huishouden op orde te krijgen"

"Ze helpen me bij het vinden van de juiste hulp"


Kun je wel wat hulp gebruiken in het dagelijks leven, ben je ouder dan 18 jaar en kom je in aanmerking voor een WMO-indicatie voor ambulante ondersteuning? Eén van onze ambulante begeleiders komt graag bij je thuis om je verder te helpen!


Dagactiviteiten op zorgboerderij Pieterburen of in de Mekkertil te Leek 


  • Voor cliënten van Keroazie.
  • Voor cliënten die zelfstandig of bij andere instellingen wonen.

Financiering zorg


Ambulant –  Individuele begeleiding thuis of in zelfstandige

appartementen in Ulrum
* begeleiding in de gehele provincie Groningen


Woonvormen
* Begeleid wonen in zorggebouwen van Stichting Keroazie.
* Forensisch psychiatrische zorg.

Dagactiviteiten – Begeleiding groep (Pieterburen, Leek)
* Voor cliënten die bij Stichting Keroazie wonen.
* Voor cliënten die zelfstandig wonen.
* Voor cliënten die in andere woonvormen wonen.


 Behandeling 2018 - zie pagina Behandeling

Zorgaanbod


Wie kunnen bij ons terecht?

  1. Volwassenen met psychiatrische problematiek 
  2. Volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking 
  3. Volwassenen met een verslavingsachtergrond.
  4. Volwassenen met een combinatie van bovenstaande problematieken
  5. Volwassenen met een forensische indicatie.

Begeleid wonen met ambulante begeleiding

Zelfstandige appartementen in Ulrum
In Ulrum zijn 6 volledig zelfstandige appartementen in 1 gebouw met ieder een woonkamer met keuken, badkamer en 1 of 2 slaapkamers.
De begeleiding komt 2 tot 3 maal per week. Als er een indicatie is voor dagbesteding kan dit op de hoofdlocatie, maar men kan ook kiezen voor vrijwilligerswerk of werken bij de sociale werkplaats of een andere werkvoorziening. 

Onze locaties en begeleidingsvormen


We bieden zorg door middel van deskundige en professionele teams van begeleiders bestaande uit verpleegkundigen (HBO-V, MBO-V, Psychiatrisch), creatief therapeuten, SPH-ers en SPW-ers waarbij de lijn voor de zorg uitgezet wordt door de gedragsdeskundigen en in samenwerking met betrokken diverse ketenpartners zoals huisarts, fysiotherapie, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, reclassering en forensische zorg.

Na de aanmelding plannen wij een aanmeldgesprek met u in.

In dit gesprek met de gedragsdeskundige zullen uw wensen en verwachtingen t.a.v. stichting Keroazie besproken worden. Wij geven u ook informatie over de mogelijkheden bij stichting Keroazie. Na afloop van het gesprek zal de gedragsdeskundige aanvullende informatie opvragen en met het bestuur bepalen of wij een passend zorgaanbod kunnen bieden.


Onze doelgroep

Downloads

Begeleid/beschermd wonen met 24-uurs zorg


Hoofdlocatie Pieterburen  

Op de hoofdlocatie van zorgboerderij Pieterburen bevindt zich de Broeksterwierde. Op deze locatie zijn 1-persoons en 2-persoonskamers, waarvan een aantal met eigen sanitair en een aantal met gezamenlijk sanitair. Beneden is er een grote ontmoetingsruimte met een zithoek en een keuken waar gezamenlijk gekookt wordt. De dagbesteding is op de locatie naast het woongebouw op de zorgboerderij, je kunt hier helpen de dieren te verzorgen, er is een fietsenwerkplaats, er is een boerderijwinkel met een kaasmakerij, er is groenonderhoud en er is een klussen werkplaats. Tevens beschikt deze locatie over een eigen fitnessruimte.


Locatie Eenrum 
In Eenrum bevindt zich het Tussenhuis. Hier zijn op de begane grond  appartementen met een woon/slaapkamer en eigen sanitair. Er is een gezamenlijke woonkamer en een grote keuken. Hier kan men met een groepje koken of voor zichzelf koken. Dagbesteding kan op de nabij gelegen zorgboerderij Pieterburen.


Locatie Leek 
In Leek heeft iedereen een eigen slaapkamer met een wasbak. Er is gezamenlijk sanitair. Er is een grote woonkamer met aangrenzend de keuken. De dagbesteding kan in de nabij gelegen Mekkertil, een winkel/werkpand met daarin een lunch café en een atelier met o.a. een breikeuken, een kleine houtwerkplaats en een kaarsenmakerij.


Wachttijden: Na ontvangst van de aanmeldpapieren volgt binnen 14 dagen het aanmeldgesprek, plaatsing afhankelijk van de wachtlijst gemiddeld binnen 3 maanden. Bij een spoedaanmelding kan plaatsing meestal eerder. Daarnaast beschikt stichting Keroazie op de hoofdlocatie over een time-out kamer voor cliënten binnen het beschermd wonen in Groningen. Voor meer informatie bel 0595-745070 nr 6 of 7 in het keuzemenu.